Pianoles

Op donderdagen en vrijdagen leef ik op het ritme van de deurbel. Dan geef ik les in de rust van mijn eigen huiskamer in Zwolle – Zuid. Op een glimmend zwarte Yamaha piano. Tussen de lessen door doe ik meestal de afwas, dus het kan zijn dat ik de deur voor je open doe met een theedoek in mijn handen.

Mijn jongste leerling is zeven, de oudste is een gepensioneerde dame waar ik de leeftijd niet van mag verklappen. Sommige leerlingen spelen vooral klassiek, anderen improviseren, houden van jazz of popmuziek. Een paar spelen nog eenvoudige stukjes, anderen virtuoos alsof ze een concert aan het geven zijn. Voor iedereen probeer ik muziek te vinden die bij hen past.

Soms krijg ik iemand op les die al eens eerder een strenge pianojuf heeft gehad. Zo streng dat ze er geen plezier meer in hadden. Dan hoop ik dat ik nooit zo’n leraar word. Fouten vind ik niet erg en ik snap het best als je niet altijd tijd of zin hebt om te oefenen.

Er is nog wat ruimte in mijn agenda: als je ook les wil, kan je het je best een appje sturen. Bellen of mailen mag natuurlijk ook.